Stiri

Cele mai proaste filme premiate

Cele mai proaste filme premiate

Celebra pelicula "Braveheart", filmul pentru care Mel Gibson a primit cele mai multe laude din cariera sa, ocupa primul loc intr-un top al celor mai proaste productii cinematografice care au castigat premiul Oscar, relateaza tabloidul britanic "Daily Mirror", citand revista de specialitate "Empire".

"Braveheart", care vorbeste despre personajul legendar scotian William Wallace, a primit Oscarul in anul 1996. "Empire" afirma insa ca "acest film este un kitsch - straluceste fara a avea de fapt nici o valoare. despre asta este vorba cand amintim de cele mai proaste filme premiate - filme comerciale, fara valoare cinematografica. Scriitorul Randall Wallace merita sa fie laudat totusi pentru efortul sau de popularizare a istoriei Scotiei secolului al XIV-lea, mai ales pentru faptul ca ignorantii au putut afla astfel ca regele Edward (King Edward) nu este numai o marca de tigari. Dialogurile sale sunt insa aproape ridicole".

Locul doi este ocupat de filmul "O minte sclipitoare - A beautiful mind", pelicula in care rolul principal este interpretat de australianul Russell Crowe. Acest film a primit Oscarul in 2002, dar a fost catalogat de revista mai sus mentionata drept unul dintre cele mai exasperante productii hollywoodiene.

Locul urmator i-a revenit peliculei "The Greatest Show On Earth" (1952), pe care criticii il compara cu un spectacol de circ, in care regizorul Cecil B. DeMille trimite in arena tot soiul de clisee si caricaturi. Nici "Ordinary People", realizat in 1980, nu este foarte apreciat de critici, care considera ca "ar fi trebuit sa fie anul in care, la premiile Oscar, "Raging Bull" ar fi trebuit sa triumfe. Astfel, Martin Scorsese, realizatorul acestuia din urma, nu s-ar mai afla astazi pe lista legendelor cinematografiei care nu au castigat niciodata premiul Academiei Americane".

Nici macar "Forrest Gump" (1994) nu a scapat de critica taioasa a celor de la "Empire", care il considera un amalgam de sentimente si de nonsensuri. In ceea ce priveste pe ocupantul locului al saselea, "Terms Of Endearment" (realizat in 1983), revista comenteaza sec: "foarte multa lume spune ca 1983 a fost cel mai prost an al Hollywoodului".

"Inconjurul lumii in 80 de zile" (1956) a ocupat locul al saptelea in acest top, fiind considerat ca o amestecatura: "prea multe staruri care se straduiesc sa convinga". Criticii si-au indreptat apoi privirea si catre ocupanul locului 8, "Cavalcada" (1933) despre care au afirmat ca "abuzeaza de accente false asupra politicii condimentate cu povesti siropoase".

Rocky (1976), locul 9 in acest top, Academia de Film a considerat ca poate repara imaginea Americii si a visului american, care era deja sifonat de scandalul Watergate si de razboiul din Vietnam". Pe locul 10 se afla "How Green Was My Valley" (1941), despre care specialistii comenteaza stupefiati ca "este imposibil ca cineva sa considere acest film mai bun decat debuturile regizorale geniale ale lui John Huston ("Soimul Maltez") si Orson Welles ("Cetateanul Kane")".

Sursa: Ziua Autor: Anonymous, postat vineri, 25 februarie 2005, 09:20

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri